Blogs

Veilig temperatuur meten

Veilig temperatuur meten

Het nemen van temperatuur heeft een lange weg afgelegd. De allereerste instrumenten voor het meten van temperatuur – afgezien van het gebruik van de rug van je hand – stonden bekend als thermoscopen. Maar hoe kun je veilig temperatuur meten? In deze blog op Artalievegoedgroep.nl 

Welke verschillende soorten nagellak kun je kopen?

Welke verschillende soorten nagellak kun je kopen?

Als vrouw wil je er (bijna) altijd verzorgd uit zien. Je hebt de mogelijkheid om je netjes te kleden, maar je kunt er ook voor kiezen om make-up of sieraden te dragen. Daarnaast kun je ook je nagels kleuren met nagellak. Als je nagellak wilt 

Betrouwbare kliniek kiezen voor behandeling met fillers

Betrouwbare kliniek kiezen voor behandeling met fillers

Een behandeling met fillers is een relatief simpele behandeling waar vaak gebruik van wordt gemaakt in Nederland. Deze behandelingen bieden een alternatieve oplossing voor een operatieve facelift. In tegenstelling tot deze ingreep, kunnen fillers zonder snedes onder de huid worden aangebracht middels een injectie.

Toch is de behandeling niet geheel zonder risico’s, en is het van belang dat je een gecertificeerde kliniek kiest. Maar, waar let je op als je een behandeling overweegt. We leggen het je uit in deze blog!

Kies een arts die ervaring heeft met fillers

Ten eerste is het belangrijk dat je een betrouwbare kliniek kiest met ervaren artsen. Want, een succesvolle behandeling met fillers begint met een ervaren arts. Ondanks dat de ingreep vrij simpel is, wil je liever geen risico lopen als het om je gezondheid en het uiterlijk van je gezicht gaat. Tijdens het consultgesprek spreek je met de betreffende plastisch chirurg. Deze geeft je alle informatie over de behandeling.

Je kunt tijdens dit gesprek ook al je vragen stellen. Dit is ook het moment om de arts naar zijn ervaring met filler behandelingen te vragen. Vertrouw je het niet? Voel je niet verplicht om verder te gaan. Je kunt altijd een andere kliniek zoeken.

Heeft je kliniek de juiste keurmerken?

In de medische branche draait alles om keurmerken. Hieraan kun je de betrouwbaarheid van een kliniek aflezen. Tijdens het consultgesprek kun je ook vragen naar de keurmerken van de kliniek. Dit is belangrijk, omdat je alleen dan zeker weet dat je met de juiste fillers behandeld wordt – vaak gaat dit om een doorzichtige gel op basis van hyaluronzuur. Controleer altijd welk instituut achter het keurmerk zit.

Sommige klinieken maken hun eigen keurmerk, om zo goed over te komen. Dit is misleidend, omdat je dan niet zeker weet dat de kliniek voldoet aan nationale of internationale eisen. Let er ook goed op of het keurmerk überhaupt betrekking heeft op behandelingen. Durf hier vooral naar te vragen tijdens je gesprek.

filler behandeling

Lees reviews op Google

Tot slot is het belangrijk dat je reviews leest van klanten die je voorgingen. Je zult als het goed is niet de eerste zijn geweest, en je kunt pas een oordeel vellen over de kliniek als je ook de mening van anderen hebt gehoord. Het kan zijn dat de kliniek en de artsen in eerste instantie in orde lijken, maar dat duidelijke begeleiding of nazorg mist. Het is belangrijk dat jouw arts naar jouw wensen luistert en met je meedenkt.

De kosten van een behandeling met fillers

Er hangt wel een prijskaartje aan fillers. De behandeling wordt niet vergoed door je verzekering. Dit komt omdat het geen medische behandeling is maar een cosmetische. In uitzonderlijke gevallen – denk aan brandwonden of ander letsel – kun je een aanspraak maken op vergoeding. Er is echter zelfs dan geen zekerheid dat je een vergoeding krijgt. Voor een kleine behandeling ben je zo’n 300 euro kwijt. Als je hele gezicht een behandeling met fillers krijgt, kan dit bedrag oplopen tot 3000 euro.

Vind jij uiterlijke verzorging ook erg belangrijk? Lees dan ook onze handige blogs over gele tanden verhelpen en je gebit onderhouden. Artalievegoedgroep.nl helpt je graag verzorgd en gezond blijven!

Hooikoorts tapen met Medical Taping

Hooikoorts tapen met Medical Taping

Word jij elk jaar zenuwachtig wanneer het pollenseizoen begint? Een verstopte neus, niezen, rode en jeukende ogen, benauwdheid en vermoeidheidsklachten komen bij ongeveer 20% van de mensen voor als het gevolg van hooikoorts. Gebruik jij anti-allergie pillen, neusspray en oogdruppels? Maar lijkt niks echt goed 

Allergisch voor huisstofmijt? Zo verminder je de klachten

Allergisch voor huisstofmijt? Zo verminder je de klachten

Bijna iedereen kent het wel: je moet de hele tijd niezen en je ogen zijn rood. In veel gevallen betekent dit dat je last hebt van de huisstofmijt! Er zijn veel soorten stof die in huis voorkomen waar je last van kunt hebben, een daarvan 

Gele tanden verhelpen

Gele tanden verhelpen

Heb je dat nu ook wel eens? Heb je net je tanden gepoetst, kijk je in de spiegel en zijn je tanden nog net zo geel als daarvoor. Niet zo leuk want witte tanden oogt een stuk mooier en gezonder. Witte tanden krijgen is overigens niet eens zo moeilijk en kun je zelf al prima bewerkstelligen. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl vertellen we hoe je gele tanden kunt verhelpen!

Je gele tanden laten bleken

Gele tanden verhelpen kan op verschillende manieren. Wil je de klus meteen degelijk aanpakken? Dan kun je ervoor kiezen je tanden te laten bleken. Dit kun je zelf doen of bij de tandarts laten doen. Je tanden bleken heeft wel nadelen want dit gebeurt met chemische stoffen dus dat is minder gezond.

Daarnaast kan het effect nog wel eens te wit zijn zodat het onnatuurlijk aandoet of het werkt juist niet helemaal goed, waardoor je tanden snel weer geel worden en je de toch al niet zo gezonde behandeling nogmaals dient uit te voeren.

Maak je tanden op natuurlijke wijze een paar tinten witter

Een veel gezondere manier om je tanden er een paar tinten witter uit te laten zien is door deze te behandelen met natuurlijke producten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een speciale tandpasta, tandpoeder of mondwater die zijn ontwikkeld om je tanden witter te maken.

Bij frequent gebruik (zeker in het begin wat vaker) zul je snel effect zien en worden je tanden echt witter. Dit is in dat geval niet alleen optisch zoals bij bepaalde middelen wel is.

Natuurlijk is veilig in het gebruik

Kies altijd voor producten op natuurlijke basis. Er bestaan stoffen zoals bijvoorbeeld kokos en koolstof waarmee je op natuurlijke wijze je tanden enkele tinten witter maakt. Kijk altijd goed of er geen hulpstoffen aan de producten zijn toegevoegd, want deze doen soms meer kwaad dan goed en kunnen nare bijwerkingen geven als je pech hebt. Er zijn losse middelen te koop om je tanden witter te maken maar ook complete pakketten dus kijk wat jou het handigste lijkt.

Gebruik de verzorgingsproducten met regelmaat

Houd er wel rekening mee dat je regelmatig de speciale producten dient te gebruiken om je tanden ook echt witter te houden. Vermijd daarnaast het gebruik van voeding met veel suiker en kleurstoffen want daar worden ze dan juist weer geler van. Je tanden worden door een behandeling met natuurlijke producten nooit witter dan ze ooit waren maar dat is logisch.

Heb jij last van gele tanden?

Leuke kado’s om iemand op te vrolijken!

Leuke kado’s om iemand op te vrolijken!

Ken je iemand die wel even een kadootje kan gebruiken? Wil je bijvoorbeeld iemand beterschap wensen, bedanken of juist zomaar een kadootje geven? Iedereen wordt blij van een kadootje, sterker nog het krijgen van een kadootje stimuleert je serotonine. Oftewel door het krijgen van kado’s 

Wat is een peesplaatontsteking?

Wat is een peesplaatontsteking?

Een peesplaatontsteking klinkt in eerste instantie als iets waar erg weinig mensen last van hebben. Toch is het een kwaal die regelmatig voorkomt. Het zit in je voet en kan zorgen voor erg veel hinder. Een peesplaatontsteking, ook wel een fasciitis plantaris genoemd, is een 

Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Veel mensen in Nederland gebruiken een bril of hebben lenzen. De laatste tijd zie je dat steeds meer mensen hun bril of lenzen online bestellen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als het gaat om het bestellen van lenzen. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl geven we tips voor het online kopen van contactlenzen!

Waarom bestel je lenzen online?

De laatste tijd worden er steeds meer dingen online geregeld. Kleren en andere producten worden steeds vaker online besteld. Zo wordt lenzen bestellen online ook steeds populairder. Dit wordt steeds vaker gedaan omdat het veel gemakkelijker is.

Wanneer je weet wat voor lenzen je nodig hebt en welke sterkte, is er geen reden om niet online te bestellen. Je hoeft niet meer de deur uit maar de lenzen vallen gewoon door je brievenbus. Je kunt ook steeds vaker bij je eigen opticien lenzen bestellen.

Waar moet je op letten bij het bestellen van lenzen?

Allereerst is het belangrijk om een lensspecialist in te schakelen. Hij of zij kan met jou samen kijken naar welke lens in jouw situatie geschikt is. Deze controle kan eigenlijk bij elke opticien uitgevoerd worden. Een ander belangrijk punt voordat je gaat bestellen, is de keuze tussen daglenzen of meerdaagse lenzen.

Bij het dragen van daglenzen doe je elke dag nieuwe in, dit is duurder in de aanschaf maar bespaart wel op de lenzenvloeistof. De meerdaagse lenzen kun je langer dragen, dit is meestal een week of een maand.

online lenzen bestellen

Is online lenzen bestellen veilig?

Wanneer je weet welke lenzen voor jou geschikt zijn, kan er eigenlijk niks mis gaan. Wanneer je bij het dragen twijfel hebt of de lenzen goed zijn, is het verstandig om een specialist te raadplegen. Het dragen van verkeerde lenzen kan leiden tot schade aan de ogen. De lenzen worden altijd goed verpakt. Tijdens het vervoeren van de contactlenzen zal er dan ook niks mis gaan.

Zo onderhoud je je gebit goed

Zo onderhoud je je gebit goed

Het onderhoud van je gebit is een van de belangrijkste dingen die er is. Je gebit is erg belangrijk en je moet er je hele leven mee doen. Er zijn verschillende manieren om je tanden goed te onderhouden. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl vertellen we