Blogs

Welke verschillende soorten nagellak kun je kopen?

Welke verschillende soorten nagellak kun je kopen?

Als vrouw wil je er (bijna) altijd verzorgd uit zien. Je hebt de mogelijkheid om je netjes te kleden, maar je kunt er ook voor kiezen om make-up of sieraden te dragen. Daarnaast kun je ook je nagels kleuren met nagellak. Als je nagellak wilt 

Betrouwbare kliniek kiezen voor behandeling met fillers

Betrouwbare kliniek kiezen voor behandeling met fillers

Een behandeling met fillers is een relatief simpele behandeling waar vaak gebruik van wordt gemaakt in Nederland. Deze behandelingen bieden een alternatieve oplossing voor een operatieve facelift. In tegenstelling tot deze ingreep, kunnen fillers zonder snedes onder de huid worden aangebracht middels een injectie. Toch 

Hooikoorts tapen met Medical Taping

Hooikoorts tapen met Medical Taping

Word jij elk jaar zenuwachtig wanneer het pollenseizoen begint? Een verstopte neus, niezen, rode en jeukende ogen, benauwdheid en vermoeidheidsklachten komen bij ongeveer 20% van de mensen voor als het gevolg van hooikoorts. Gebruik jij anti-allergie pillen, neusspray en oogdruppels? Maar lijkt niks echt goed te helpen? Dan is Medical Taping misschien een mooie oplossing voor jou. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl kijken we naar hooikoorts tapen en gaan we dieper in op de werking en effectiviteit van deze behandeling!

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een behandelingsvorm in de fysiotherapie die is ontstaan in de jaren 70 in Korea en Japan. Hierbij wordt een elastisch tape gebruikt om beweging en spieractiviteit te ondersteunen. De basis hiervoor komt uit de bewegingsleer (kinesiologie). Deze elastische tape ondersteunt de spieren en ons lichaamseigen genezingsproces. Ook stimuleert het de neurologische en circulatoire systemen (bloedsomloop, lymfestelsel en lichaamstemperatuur).

Maar Medical Taping is enorm veelzijdig en wordt dus niet alleen toegepast bij de behandeling van (spier)blessures. Het kan ook gebruikt worden om de klachten bij mensen met hooikoorts te verminderen. Hooikoorts tapen kan het gebruik van medicatie, zoals antihistamine tabletten, overbodig maken.

Hooikoorts is een allergische reactie

Wanneer je last hebt van hooikoorts reageert je afweersysteem van je lichaam direct wanneer stuifmeel in je lichaam komt. Het is dus een allergische reactie op pollen, van onder andere bomen, gras en struiken. Hooikoortspatiënten kunnen klachten ervaren als vermoeidheid, rode ogen, verstopte neus, niezen en ademhalingsproblemen. Maar wat gebeurt er precies in je lichaam?

Het afweersysteem maakt IgE (immunoglobine E) aan als reactie op de pollen. Deze bindt zich aan mestcellen (mastocyten) en basofiele granulocyten. We zullen je het hele fysiologische proces besparen, maar belangrijk om te weten is dat er histamine vrij komt wanneer je lichaam antistoffen aanmaakt tegen pollen. Bij deze allergische reactie wordt het slijmvlies in je neus, keel en luchtwegen dikker en wordt er meer slijm geproduceerd. Ook verwijden bloedvaten en kunnen deze gaan lekken, en de gladde spiercellen in de longen gaan samentrekken.

Bekijk hier ook onze tips om huisstofmijt allergie te verminderen!

Hoe werkt hooikoorts tapen?

Bij hooikoorts tapen zorgt de fysiotherapeut met externe huidprikkeling voor reflectoir invloed op de weefelstructuren van ruggenmergsegmenten. De medical tape stimuleert huidsensoren welke vervolgens het neurogene stelsel in ons lichaam prikkelen. Ook wordt de bloedcirculatie in het getapete gebied verbeterd. Bovendien heeft de tape een kalmerende werking op de ademhalingsspieren, waardoor de allergische reactie van ogen, longen en neusvliezen wordt verminderd.

Onthoud wel dat hooikoorts tapen enkel een positief effect heeft door externe huidprikkeling met behulp van kinesiotape (CureTape). Medical Tape bevat geen medicinale toevoegingen, zoals anti-histamine. Toch heeft deze hooikoortsbehandeling bij veel mensen een goed resultaat. In een studie op 286 patiënten merkte maar liefst 84% van de mensen een sterke afname van de hooikoorts klachten.

Er zijn twee tape mogelijkheden tegen hooikoorts klachten. De tape die het meest gebruikt wordt is de rugtape, voor de dorsale longzone. Deze tapes lopen in een halve cirkel langs de schouderbladen. De tweede tape is een optionele en loopt over de pectoralis major (borsttape). In veel gevallen biedt de rugtape en een goed effect, maar uit een kritische analyse blijkt dat er een beter resultaat haalbaar is wanneer je zowel de borst- als rugtape toepast.

Zelf hooikoorts tapen of door fysio laten doen

Je kunt zelf hooikoorts tapen met behulp van online instructievideo’s, zoals de video hieronder. Het elastische tape is namelijk redelijk makkelijk aan te brengen. Voor de beste resultaten tegen hooikoorts is het echter wel belangrijk dat medical tape goed en strak wordt aangebracht. We raden dan ook aan om dit te laten doen door een fysiotherapeut die ervaring heeft met medical taping.

Effectiviteit Medical Taping tegen hooikoorts klachten

Maar welke resultaten mag je verwachten van medical taping tegen hooikoorts? Natuurlijk is het effect van deze methode per persoon verschillend. Uit twee pilot studies in 2016 en 2017 blijkt wel dat een fors deel van de mensen die hooikoorts tapen hebben toegepast een verminderen van klachten ervaart. In de studies, waar 286 patienten aan deel hebben genomen, kwamen de volgende resultaten naar voren;

  • 84% van mensen merkten een sterke verminderen van de klachten door taping
  • 8 van de 9 hooikoorts symptomen waren bij de meeste mensen duidelijk minder
  • Combinatie van borst- en rugtape geeft het beste resultaat
  • Verdere verminderen klachten na 2e tapesessie

Heb jij ervaring met hooikoorts tapen om de klachten van pollenallergie te verminderen?

Allergisch voor huisstofmijt? Zo verminder je de klachten

Allergisch voor huisstofmijt? Zo verminder je de klachten

Bijna iedereen kent het wel: je moet de hele tijd niezen en je ogen zijn rood. In veel gevallen betekent dit dat je last hebt van de huisstofmijt! Er zijn veel soorten stof die in huis voorkomen waar je last van kunt hebben, een daarvan 

Gele tanden verhelpen

Gele tanden verhelpen

Heb je dat nu ook wel eens? Heb je net je tanden gepoetst, kijk je in de spiegel en zijn je tanden nog net zo geel als daarvoor. Niet zo leuk want witte tanden oogt een stuk mooier en gezonder. Witte tanden krijgen is overigens 

Leuke kado’s om iemand op te vrolijken!

Leuke kado’s om iemand op te vrolijken!

Ken je iemand die wel even een kadootje kan gebruiken? Wil je bijvoorbeeld iemand beterschap wensen, bedanken of juist zomaar een kadootje geven? Iedereen wordt blij van een kadootje, sterker nog het krijgen van een kadootje stimuleert je serotonine. Oftewel door het krijgen van kado’s wordt je gelukshormoon gestimuleerd. Dus wil je iemand opvrolijken? Geef diegene dan een kado. Dit hoeft geen groot kado te zijn, het gaat immers om het gebaar.

Als je dan hebt bedacht om een kadootje te geven aan iemand, dan is het natuurlijk de vraag wat je moet kopen. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl delen we inspiratie voor leuke kado’s voor mannen, vrouwen en meerdere personen.

Een leuk kado voor vrouwen

Wanneer je iemand goed kent, is het natuurlijk makkelijker om een persoonlijk cadeau te bedenken. Weet je toevallig dat diegene iets nodig heeft of juist erg leuk vind, maar nooit voor zichzelf koopt? Heeft diegene een hobby waar je iets voor kunt halen? Of is hij of zij ergens fan van? Stel jezelf dit soort vragen. Hierdoor kun je vaak op bijzondere dingen komen.

Als je iets persoonlijks wilt geven, is het leuk om een foto van jullie samen te geven. Dit kun je in verschillende materialen en formaten laten maken. Bovendien zijn verzorgingsproducten ook altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor een lekker shampoo, body shower of juist een heerlijke geur. Iedereen gebruikt dit en het zal daarom ook altijd in de smaak vallen en van pas komen.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor iets kleins. Een kaartje is al enorm leuk om te geven. Schrijf er een persoonlijke tekst op en you’re good to go!

Of voor mannen?

Voor mannen zijn verzorgingsartikelen natuurlijk ook altijd goed. Verder vallen verschillende gadgets bij mannen meestal ook goed in de smaak. Dit kan echt van alles zijn. Houd degene van sporten? Kies dan voor een verstelbare kettlebell of juist een verstelbare halterset. Thuis fitness materiaal is al jaren een populair cadeau.

Is degene aan wie je het cadeau gaat geven ‘the BBQ king’? Kies dan voor een mini BBQ om makkelijk mee te nemen of voor gouden BBQ tools. Verder kun je kiezen voor gadgets voor bijvoorbeeld je telefoon of laptop, zoals een laser toetsenbord of een tablet houder.

Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende drankspelletjes of een mini wijnvat of een bierdop schieter.

Leuke kado’s voor meerdere personen

Wanneer je voor meerdere mensen een kadootje wilt kopen, is het natuurlijk wat lastiger. Je wilt dat iedereen het kado leuk vind. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een accessoire in huis, zoals een mooie kaars of geurstokjes. Daarnaast zijn bloemen natuurlijk ook altijd goed. Als je het specialer wilt maken, kun je kiezen voor droogbloemen. Droogboeketten blijven bovendien veel langer mooi dan gewone bloemen.

Kortom, geef iemand vooral eens leuke kado’s. Het stimuleert het gelukshormoon en het is goed voor de relatie die je hebt met degene. Denk goed na over de eigenschappen en bezigheden van de persoon. Zo kom je tot een persoonlijk kado. Wanneer je een cadeau koopt voor meerdere personen, kies dan voor iets algemeens, zoals droogbloemen.

Welke cadeaus staan op jouw verlanglijstje?

Wat is een peesplaatontsteking?

Wat is een peesplaatontsteking?

Een peesplaatontsteking klinkt in eerste instantie als iets waar erg weinig mensen last van hebben. Toch is het een kwaal die regelmatig voorkomt. Het zit in je voet en kan zorgen voor erg veel hinder. Een peesplaatontsteking, ook wel een fasciitis plantaris genoemd, is een 

Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Veel mensen in Nederland gebruiken een bril of hebben lenzen. De laatste tijd zie je dat steeds meer mensen hun bril of lenzen online bestellen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als het gaat om het bestellen van lenzen. In deze 

Zo onderhoud je je gebit goed

Zo onderhoud je je gebit goed

Het onderhoud van je gebit is een van de belangrijkste dingen die er is. Je gebit is erg belangrijk en je moet er je hele leven mee doen. Er zijn verschillende manieren om je tanden goed te onderhouden. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl vertellen we hier meer over!

Waarom is het onderhoud van je gebit belangrijk?

Wanneer je je gebit onvoldoende verzorgt kan dit leiden tot gaatjes. Je tanden beschikken over een laagje glazuur. Dit glazuur beschermt jouw tanden tegen zuren en suikers die zitten in het voedsel wat je eet en drinkt. Deze zuren en suikers vormen tandplak. Om deze tandplak te verwijderen is het goed om 2 á 3 keer per dag je tanden te poetsen. Op deze manier kun je jouw dagelijkse tandplak verwijderen en zorgen voor een gezond gebit.

Hoe kun je jouw gebit optimaal onderhouden?

Het is het beste om je tanden 2 á 3 keer per dag te poetsen. Doe dit elke keer minimaal 2 minuten. Vergeet tijdens het poetsen niet je tong mee te nemen. Je tong is een grote bron van bacteriën, ook deze bacteriën kunnen je gebit aantasten en zorgen voor een slechte adem.

Probeer ook dagelijks flossdraad of ragers te gebruiken. Op deze manier kun je het vuil tussen je tanden weghalen waar je met het poetsen niet bijkomt. Het wordt ook aangeraden om een tandpasta te gebruiken met fluoride. Fluoride maakt je tanden minder gevoelig voor suikers en zuren.

gebit onderhouden

Op bezoek bij de tandarts

Om te zorgen dat je gebit goed wordt onderhouden, wordt het aangeraden om 2 keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Zij kunnen er dan voor zorgen dat er vuil wordt verwijderd wat je zelf niet gelukt is. Tandartsenpraktijk Rotterdam helpt je hier graag bij. Bij een controle worden vaak ook tips gegeven om nog beter tanden te poetsen.

Viagra kopen, wanneer is het echt interessant?

Viagra kopen, wanneer is het echt interessant?

Voor heel wat mannen in de wereld geldt dat ze worden geconfronteerd met erectieproblemen. Jarenlang was er wat dit betreft sprake van een enorme taboe. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en gelukkig maar. Erectieproblemen zijn namelijk ongelofelijk vervelend en kunnen het zelfvertrouwen van