Zo onderhoud je je gebit goed

Zo onderhoud je je gebit goed

Het onderhoud van je gebit is een van de belangrijkste dingen die er is. Je gebit is erg belangrijk en je moet er je hele leven mee doen. Er zijn verschillende manieren om je tanden goed te onderhouden. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl vertellen we hier meer over!

Waarom is het onderhoud van je gebit belangrijk?

Wanneer je je gebit onvoldoende verzorgt kan dit leiden tot gaatjes. Je tanden beschikken over een laagje glazuur. Dit glazuur beschermt jouw tanden tegen zuren en suikers die zitten in het voedsel wat je eet en drinkt. Deze zuren en suikers vormen tandplak. Om deze tandplak te verwijderen is het goed om 2 á 3 keer per dag je tanden te poetsen. Op deze manier kun je jouw dagelijkse tandplak verwijderen en zorgen voor een gezond gebit.

Hoe kun je jouw gebit optimaal onderhouden?

Het is het beste om je tanden 2 á 3 keer per dag te poetsen. Doe dit elke keer minimaal 2 minuten. Vergeet tijdens het poetsen niet je tong mee te nemen. Je tong is een grote bron van bacteriën, ook deze bacteriën kunnen je gebit aantasten en zorgen voor een slechte adem.

Probeer ook dagelijks flossdraad of ragers te gebruiken. Op deze manier kun je het vuil tussen je tanden weghalen waar je met het poetsen niet bijkomt. Het wordt ook aangeraden om een tandpasta te gebruiken met fluoride. Fluoride maakt je tanden minder gevoelig voor suikers en zuren.

gebit onderhouden

Op bezoek bij de tandarts

Om te zorgen dat je gebit goed wordt onderhouden, wordt het aangeraden om 2 keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Zij kunnen er dan voor zorgen dat er vuil wordt verwijderd wat je zelf niet gelukt is. Tandartsenpraktijk Rotterdam helpt je hier graag bij. Bij een controle worden vaak ook tips gegeven om nog beter tanden te poetsen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *