Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!

Veel mensen in Nederland gebruiken een bril of hebben lenzen. De laatste tijd zie je dat steeds meer mensen hun bril of lenzen online bestellen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als het gaat om het bestellen van lenzen. In deze blog op Artalievegoedgroep.nl geven we tips voor het online kopen van contactlenzen!

Waarom bestel je lenzen online?

De laatste tijd worden er steeds meer dingen online geregeld. Kleren en andere producten worden steeds vaker online besteld. Zo wordt lenzen bestellen online ook steeds populairder. Dit wordt steeds vaker gedaan omdat het veel gemakkelijker is.

Wanneer je weet wat voor lenzen je nodig hebt en welke sterkte, is er geen reden om niet online te bestellen. Je hoeft niet meer de deur uit maar de lenzen vallen gewoon door je brievenbus. Je kunt ook steeds vaker bij je eigen opticien lenzen bestellen.

Waar moet je op letten bij het bestellen van lenzen?

Allereerst is het belangrijk om een lensspecialist in te schakelen. Hij of zij kan met jou samen kijken naar welke lens in jouw situatie geschikt is. Deze controle kan eigenlijk bij elke opticien uitgevoerd worden. Een ander belangrijk punt voordat je gaat bestellen, is de keuze tussen daglenzen of meerdaagse lenzen.

Bij het dragen van daglenzen doe je elke dag nieuwe in, dit is duurder in de aanschaf maar bespaart wel op de lenzenvloeistof. De meerdaagse lenzen kun je langer dragen, dit is meestal een week of een maand.

online lenzen bestellen

Is online lenzen bestellen veilig?

Wanneer je weet welke lenzen voor jou geschikt zijn, kan er eigenlijk niks mis gaan. Wanneer je bij het dragen twijfel hebt of de lenzen goed zijn, is het verstandig om een specialist te raadplegen. Het dragen van verkeerde lenzen kan leiden tot schade aan de ogen. De lenzen worden altijd goed verpakt. Tijdens het vervoeren van de contactlenzen zal er dan ook niks mis gaan.3 gedachten over “Online lenzen bestellen? Hier moet je goed op letten!”

  • Het is inderdaad verstandig om samen met je opticien te kijken welke soort lens geschikt is. Ook kan het natuurlijk zijn dat je eerst verschillende opties moet uitproberen voordat je de juiste hebt gevonden. Ik heb dit ook een tijdje gedaan en nu wissel ik daglenzen af met mijn bril, omdat ik dat toch het makkelijkst vind.

  • Ik denk ook dat het belangrijk is om goed af te stemmen met je opticien of de lenzen die je op het oog hebt de juiste zijn. Vooral wanneer je weinig tijd hebt is het handig om deze natuurlijk online te bestellen. Ik hoor van mijn vriendinnen dat ze dit ook regelmatig doen om tijd te besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *